play video

Beryktet og berømt

EM på skøyter i 1951:  Hjallis var konge på isen, Haakon den 7. var konge på tribunen og Johan Brun var kongen av blitsfotografering. Det måtte gå galt.

Hjallis falt og blitsen til Johan fikk skylda.  Juryen på Bislett mente at Hjallis skulle gå om igjen om det var blitsen som var årsaken til fallet. Brun ble sendt ned til Dagbladet i likbil for å framkalle bildene slik at de kunne få bevis. Men kongen hadde ikke tid til å vente så Hjallis la ut på sin andre 10 000 meter for dagen. Han vant og Brun fikk skylda for fallet.

Fototekniske eksperter hos Interfoto har i ettertid analysert bildet og kommet fram til at blitsen ikke fyrte av. Dessuten har Hjallis øynene lukket og kunne ikke bli blendet. I denne filmen forteller Johan sin versjon av historien.

Les mer om historien på fotografi.no

 

Liker du vår  visuelle fortellerform – og vår presentasjon – eller kjenner du andre vi bør dokumentere på samme måte: Ta kontakt www.visualdays.no

Presentert i samarbeid med
www.interfoto.no

SE ALLE videoer